Ingredienser til 2 kuverter

8 store tiger rejer
1 spsk olie
1/2 stilk citrongræs 
1 spsk Ingefær (Skæres i tynde skiver)
1/4 del hakkede rød chili
1 lille håndfuld frisk Koriander
1 fed hvidløg
1/2 rødløg – i tern
1 stor dåse blendet tomater
1/ 2 l fiskefond eller  fiske bouillon
5 spsk fiske sauce

1/2 dl. saucefløde
1 spsk. lime saft eller citron
frisk basilikum eller andet som pynt

Fremgangsmåde

Pil tiger rejerne så der kun er skal på det yderste af halen. " kan også købes uden skal"

Rejerne skal først i retten 5 minutter før servering

Varm olien i en gryde.

Tilsæt citrongræs, ingefær, chili, koriander, hvidløg og rødløg i tern.

lad det syde i ca. 2 minutter.
Tilsæt herefter de blendede tomater fiskefond og fiskesauce.

Lad retten småsimre i ca.10 minutter.
Smag til med lidt lime, sukker saucefløde, salt og peber " pas på med salt da fiskesauce er meget salt"
Fjern citrongræs stilken igen og tilsæt nu rejerne.  Retten er klar til servering efter 5 minutter.

Skaldyrssuppe med store rejer

Opskrifter / Nemme retter / Fisk / Skaldyrssuppe med store rejer